عمق لوله های فاضلاب شهریراهنمای نصب انشعاب فاضلاب خانگی
اگر میخواهید فاضلاب ساختمان خود را به سیستم فاضلاب شهری اگو متصل کنید و در مواردی چون قابلیت اتصال،روش اجرا ، شیب مناسب ، جنس لوله ، عمق سیفون و خطوط شبکه ، قیمت اجرا و غیره سوالاتی دارید از شما دعوت میکنم مقاله زیر را مطالعه بفرمایید
و در صورت نیاز با ما تماس حاصل فرمایید تا قابلیت اتصال ،نحوه اتصال ،هزینه های اتصال و سایر مسائل مربوط را بیان کنیم.
شرکت آروین مه متشکل از متخصصانی با سابقه کار اجرایی در زمینه لوله گذاری شبکه ونصب انشعاب فاضلابدر خدمت شما همشهریان عزیز می باشد.
آیا ساختمان شما قابلیت اتصال به شبکه فاضلاب شهری را دارد ؟
شبکه فاضلاب تهران (اگو شهری) در اکثر مناطق تهران اجرا شده اما در برخی از مناطق غرب تهران که فاضلاب به تصفیه خانه فیروز بهرام خواهد رفت هنوز خطوط به بهره برداری نرسیده است به این دلیل که تصفیه خانه فیروز بهرام هنوز به بهره برداری نرسیده است.
اگر در داخل کوچه یا خیابان محل زندگی تان خطوط شبکه اجرا شده لزوما نشانگر این نیست که ساختمانتان قابلیت اتصال به شبکه شهری را دارد چراکه ممکن است خطوط بهره برداری نشده باشد ، درصورتیکه یک عدد دریچه مشکی رنگ پلاستیکی با آرم شرکت فاضلاب تهران در فاصله یک متری ملک شما وجود دارد یعنی سیفون فاضلاب شهری برای ساختمان شما نصب شده است و ساختمان شما قابلیت اتصال به شبکه را دارد برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
روش اتصال ساختمان به شبکه فاضلاب شهری و نصب انشعاب فاضلاب چگونه می باشد؟
هواکش و بازدید،اتصالات و لوله پوشفیت و شیریکطرفه مانند شکل زیر می باشد :
روش اجرا به سه حالت زیر انجام میشود:
روش حفاری و لوله کشی تونلی که برای تخریب کمتر کفسازی و نامرئی بودن عملیات انجام میشود.
روش حفاری و لوله کشی روباز یک روش معمول می باشد و محدودیت خاصی ندارد.
روش لوله کشی سقفی درساختمانهایی که عمق لوله داخل خیابان یا کوچه از چاه ساختمان بالاتر باشد و عملا شیب منفی باشد.
عمق خطوط شبکه فاضلاب و سیفون انشعاب فاضلاب چقدر است؟
عمق شبکه فاضلاب در حالت استاندارد و سرشاخه ۲٫۶۵متر می باشد که به دلایلی نظیر شیب زمین و شیب شبکه ممکن است بیشتر شود ولی عمق سیفون نصب شده توسط شرکت فاضلاب در جلو درب ساختمان معملا ۱٫۸۰متر و فاصله آن از درب ورودی کمتر از ۱ متر می باشد و مشخصه سیفون یک عدد دریچه مشکی رنگ پلاستیکی به قطر ۲۰ سانتیمتر و آرم شرکت فاضلاب می باشد.
جنس لوله مورد استفاده در لوله کشی و نصب انشعاب فاضلاب ساختمان چیست؟
جنس لوله مصرفی باید از نوع پوشفیت ضد رسوبباشد و با نماد pp نمایش داده می شود ، بهترین بردندهای تولید لوله در ایران شامل پلیران ، رفاه اتصال سپاهان ، آبشار بسپار ، نیوفلکس ، شهراب ، وحید و … می باشد.
قیمت لوله کشی فاصلاب و نصب انشعاب فاضلاب چقدر می باشد؟
قیمت اجرای کار با فاکتورهای زیر تعیین میشود
الف)تعداد واحد که قطر لوله که به تعداد واحدهای ساختمان بستگی دارد و شامل قطر ۱۶۰میلیمتر،۱۲۵میلیمتر و ۱۱۰ میلیمتر می باشد.
ب)نوع لوله مصرفی که معمولا از لوله پوشفیت استفاده میشود.
ج)نوع لوله کشی و حفاری که شامل لوله کشی سقفی و روکار و لوله کشی توکار که به دوروش حفاری روباز و حفاری تونلی انجام می شود. ممکن است بتوان قسمتی از لوله کشی را از پشت سطح رابیتسکاری و یا کنافکاری شده انجام داد.
د) مقدار اتصالات بکار رفته که به پیچیدگی مسیر لوله کشی بستگی دارد.
ه) مقدار خاک و نخاله مازاد.
و) نوع مرمت بعد از لوله کشی و پر کردن مسیر که ممکن است سنگ تراورتن ، گرانیت ، واش بتن ، موزاییک و یا … باشد.
نصب انشعاب فاضلاب خانگی به شهری برای همه ساختمان ها، الزامی است.
طرح نصب انشعاب فاضلاب خانگی به شهری برای شهرهای بزرگ و کلان شهرها مانند تهران، با مراجعه صاحب ملک و ثبت درخواست در سازمان آب و فاضلاب و با استفاده از قانون حق انشعاب فاضلاب دریافت مجوز اشتراک آغاز شده و سپس مرحله اجرایی آن توسط نهادهای مربوطه و به صورت رایگان، برای ساختمان انجام می شود.
نصب انشعاب فاضلاب خانگی به شهری سرخود و بدون مجوزهای مربوط به شهرداری و آب و فاضلاب غیرقانونی و مشمول جریمه خواهد بود.
امروزه تمام بناها و سازه های در حال ساخت، باید تمام ملزومات مورد نیاز برای لوله کشی آب و فاضلاب را مطابق با اصول و قواعد علمی تحت نظر مهندسین، داشته باشند تا بعد از پایان مراحل ساخت، تاسیسات و ساختار مناسب برای نصب انشعاب فاضلاب خانگی به شهری وجود داشته باشد.
در صورتی که تمام اصول اجرایی هنگام ساخت شبکه لوله های فاضلاب و راه آب های بنا، رعایت شده باشد، نه تنها کار نصب به شبکه فاضلاب شهری بدون مشکل انجام می شود؛ بلکه مهم تر از آن، در زمان های آتی و تحت تاثیر عواملی مانند بارش های سیل آسا و افزایش ناگهانی حجم فاضلاب، چاه ساختمان به خصوص در قسمت هم کف و طبقات اول، از بالا زدگی فاضلاب، مصون خواهد ماند. به همین دلیلنصب انشعاب فاضلاب خانگی به شهر، باید مطابق با اصول، شیب مناسب و زاویه بندی درست انجام شود؛ در نتیجه برای این کار، از انجام اقدامات خودسرانه صرف کم کردن هزینه ها، اکیدا خودداری نمود وگرنه مشکلات و خطرات جدی و پر هزینه ای را تجربه خواهید کرد.
قطر لوله و شیب مناسب برای لوله کشی چقدر است؟
بهترین شیب برای اجرای انشعاب در روش روباز و تونلی شیب ۲ درصد می باشد( یعنی به ازای هر متر، ۲ سانتیمتر شیب)
لوله های پوشفیت در سه قطر ۱۱۰ میلیمتر ، ۱۲۵ میلیمتر و ۱۶۰ میلیمتر تولید میشوند که معمولا برای ساختمانهایی با ۴ واحد و کمتر از قطر ۱۱۰ میلیمتر استفاده میشود و برای ساختمان با بیش از ۴ واحد و کمتر از ۸ واحد از قطر ۱۲۵میلیمتر استفاده میشود و برای ساختمانهای با بیشتر از ۸ واحد از قطر ۱۶۰ میلیمتر استفاده میشود
انشعاب گیری فاضلاب به صورت مستقیم:
اتصال لوله ی انشعاب فاضلاب به لوله ی معبر می تواند به طور مستقیم و یا با سه راهی صورت گیرد.اتصال به روش مستقیم دارای مزایایی از جمله:
اختصاصی شدن انشعاب فاضلاب هر ساختمان
روش نصب ساده و آسان
بهره برداری صحیح و استاندارد
عدم انتشار بوی فاضلاب در منطقه
هزینه نصب پائین و مصالح ارزانتر می باشد.
استفاده از انشعابگیر رزوهای در اتصال به فاضلاب شهری:
انشعابگیر رزوهای به عنوان یک روش انشعابگیری سریع و ساده از خطوط فاضلاب و کم فشار در چهار اندازه 110, 125, 165و 200 میلیمتر ساخته شده است. انشعابگیر رزوهای بر روی لوله های فاضلابی و کم فشار از جنس پلی اتیلن تک جداره, دوجداره کاروگیت , لوله اسپیرال پلی اتیلن و لولههای PVC و با ضخامت 6 تا 40 میلیمتر و قطر اسمی 200 تا 400 میلیمتر قابل اتصال می باشد.انشعاب گیری فاضلاب شهری به روش رزوه ای مزایای زیادی دارد که در این قسمت به ان ها اشاره می کنیم:
مزایای انشعابگیر رزوهای
نصب آسان و سریع
قابلیت نصب بر روی انواع لوله های فاضلاب
قابلیت وصل شدن بر روی لوله های با ضخامت 2 تا 40 میلیمتر
هزینه ی پایین آن ها
تحمل فشارهای بالا
مشخصات فنی کیت انشعاب فاضلاب upvc
سیفون فاضلابی دوبل upvc
1-تولید مطابق استاندارد ISIRI 9118(SN8)
2-قابل ارائه با علمک وسط و آبشاری
3–دارای تراز انرژی مثبت و هوا بند جهت جلوگیری از نفوذ بو و حشرات و سرعت در تخلیه فاضلاب
4– دارای لاستیک آب بندی از جنس EPDM
5- دارای پایه مخصوص سیفون جهت سهولت در تراز و محافظت از مخزن سیفون در برابر ضربه
6– دارای تأییدیه تست ویکات ، دی کلرومتان ، سفتی حلقوی و مقاومت در برابر ضربه
انشعابگیر سه تکه و چهار تکه فاضلابی:
1- امکان ارائه به صورت سه تکه رزوه ای و چهار تکه رزوه ایجهت سایزهای 200 تا 600
2– مطابق با استاندارد EN 1852(SN8)
3 – دارای رزوه روان
4– دارای لاستیک آب بندی از جنس EPDM
5- دارای یقه مستطیلی تثبیت کننده
6– دارای پل های تقویتی روی یقه و بدنه اصلی جهت مقاومت فشاری
7– دارای نشانه گر روی بدنه جهت سهولت در نصب
8– دارای راهنما روی یقه و بدنه جهت هدایت صحیح و عدم چرخش
درپوش لاستیکی(توپی)
1-درپوش به صورت چهارگوش( جلوگیر از داخل شدن به لوله)
2– دارای دو نوار هوا بند روی بدنه درگیر با لوله
3– دارای دستگیره مناسب روی درپوش
4– تولید با مواد لاستیکی نو
5– دارای شیار درگیر با لوله زیر سطح درپوش
دریچه بازدید فاضلابی
1-مربع 25 سانتی(ابعاد موزاییک)
2 – تحمل فشــارمطابق با استاندارد EN 124
3- پیچ ، مهره و واشـــر دارای روکش گـــالوانیزه
4– مهره قفلی ( کاسه نمدی )
5– کلاف پلیمر و درب چدن
6– دارای تیغه هایی در داخل و خارج از کلاف جهت مقاومت فشاری
7– دارای شیارهای طولی نشیمن گاهی دور تا دور کلاف برای درگیری با بتن
8– حداقل وزن درب چدن gr2500
9– حداقل وزن کلاف gr550
10– حک نام آب و فاضلاب روی درب چدن
11– وجود سوراخ لوبیایی شکل روی کلاف جهت عبور پیچ و سهولت در بازو بست
لوله و اتصالات upvc
1-از نوع چسبی
2– مطابق با استاندارد ISIRI 9118(SN8)
3- عدم وجود دو پهنی
4– دارای آزمونهای دمای نرمی و یکات
5– بازگشت حرارتی
6– سفتی حلقوی
7– مقاومت دربرابر ضربه
8 – مقاومت در برابر دی کلرومتان
9– کنترل ابعادی مطابق با استاندارد ISIRI 9118
خطرات ریختن اسید در چاه فاضلاب چیست؟

یکی از مشکلاتی که به خصوص برای بناهای قدیمی و خانه های چندسال ساخت ممکن است هر از گاهی رخ دهد، انسداد مجاری فاضلاب و گرفتگی لوله ها و چاه ها است. به خصوص چاه ظرفشویی که به علت مصرف بالا و شست و شوی مواد غذایی و ظروف، به واسطه سهل انگاری در ریختن آشغال داخل چاه، هر چند وقت یک بار دچار گرفتگی می شود.
گرفتگی در لوله های فاضلابی موجب بیرون زدگی گندآب از مابین اتصالات شده و کم کم محل اتصال لوله ها را سست می کند. این مشکلات به خصوص اگر در محل نصب انشعاب فاضلاب خانگی به شهری ایجاد شود، دردسرهای بیشتری را پیش می آورد.
از جمله روش هایی که معمولا برای باز کردن گرفتگی مجاری فاضلاب و یا رسوب زدایی لوله ها توسط عموم مردم، استفاده می شود، ریختناسیددر چاه است.
ریختن اسید داخل چاه فاضلاب به همان نسبت که می تواند رسوب زدا و باز کننده مجرا باشد، موجب خوردگی لوله ها به خصوص در قسمت های اتصال دو لوله و بخش های زانویی می شود که همین امر به مرور زمان، آب بندی لوله ها و فاضلاب را مختل نموده و موجب نشت فاضلاب می شود.
بررسی برخی از روش های جایگزین اسید، برای باز کردن لوله ها
گاهی شوینده های صابونی در زانویی ها و اتصالات لوله ها رسوب می کند و یا موجب می شود دیواره لوله ها لیز شده و عمل آب گیری در مجاری فاضلاب به درستی انجام نشود که همین امر، موجب برگشت آب از چاه می شود. گاهی نیز رسوبات چربی و یا رسوبات قلیایی، گذر آب و مایعات را در لوله ها، با مشکل رو به رو می سازد و همچنین شما میتوانید جهت اطلاعات بیشتر مقاله علائم پر شدن چاه فاضلاب چیست؟ را نیز در این خصوص مطالعه فرمایید.
به جای استفاده از محلول های اسیدی چاه باز کن خطرناک و ارزان قیمت در بازار که نه تنها به سیستم فاضلاب شهری تهران آسیب می رساند بلکه خطرات دیگری مانند سوختگی ناشی از اسید، حساسیت پوستی و تنفسی و یا حتی در مواردی انفجار را در پی دارد، می توانید از روش های ایمن تری استفاده کنید که چند مورد از این روش ها، بر این قرار هستند:
روش تلمبه زدن با استفاده از تلمبه پلاستیکی به خصوص برای باز کردن انسداد های گلویی اول و نزدیک به ورودی چاه، از روش های قدیمی و بسیار عالی برای خارج کردن رسوب و مواد مسدود کننده، بدون استفاده از مواد شیمیایی است.
همچنین می توانید با استفاده از ترکیب جوش شیرین، سرکه سفید و نوشابه گازدار، یک محلول خانگی چاه باز کن بسازید، که ایمن و مقرون به صرفه نیز می باشد. سرکه سفید یک اسید طبیعی و کنترل شده است، نوشابه گازدار سیاه، دارای خاصیت جرم بری قوی بوده و جوش شیرین نیز در کندن و حل کردن رسوبات، قدرت زیادی دارد.
یکی از روش هایی که معمولا توسط افراد حرفه ای انجام می شود استفاده از لوله باز کن های فنری دستی است که این شیوه تحت عنوان فنر زدن چاه شناخته می شود.